Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herfstfeest – kinderen planten 10 bijzondere bomen – presentatie Jubileumboek

23 november 2018 @ 00:00

Vrijdag 23 november 2018 is het exact 50 jaar geleden dat “notaris Smit  met 30 vrijwilligers uit het dorp in één middag 77 bomen en 2250 kleine bomen en struiken plant”:  de start van het arboretum.  Precies vijftig jaar later zullen kinderen uit Eenrum tien bijzondere  bomen planten in de tuin. Tesamen met de bomen zullen ze, in waterdichte kokers, hun toekomstvisie op Notoarestoen aan de aarde toevertrouwen: Hoe ziet arboretum Notoarestoen er over 50 jaar uit, denk je?

Wat kunt u verwachten:

14.30 u

Presentatie van het Jubileumboek “50 Jaar Notoarestoen”

Een overzicht in woord en beeld van 50 jaar arboretum. Een boeiend beeldverhaal, waarin de weidse Groninger horizon geleidelijk plaats maakt voor het groen van moerascipressen, sequoia’s en andere exoten.

15.00 u.

Kinderen uit Eenrum poten tien jonge bomen in de tuin. Tezamen met de bomen worden de waterdichte kokers aan de aarde toevertrouwd.

Tevens wordt een boom, een z.g. Rehderodendron macrocarpum, aangeboden door de Nederlandse Dendrologische Vereniging,  gepoot door een van onze vrijwilligers.

Een ieder is van harte welkom om de feestelijkheden bij te wonen en de kinderen aan te moedigen. De middag wordt besloten met een hapje en een drankje/warme chocolademelk in het tuinhuis.

 

Gegevens

Datum:
23 november 2018
Tijd:
00:00