Nieuwsbrief Voorjaar 2019

Beste vrijwilligers, donateurs en belangstellenden

De lente is gearriveerd en zet aan tot voorjaarkriebels in mens en natuur.
Ook in het Arboretum komen vroege rododendrons al volop in bloei. Tijd om u bij te praten over wederwaardigheden in Notoarestoen.

Geuren en Kleurenfeest

Notoarestoen heet u welkom tijdens de open dagen in het weekend van 11 en 12 mei
& 18 en 19 mei van 10.00 uur tot 17.00 u. Zoals u gewend bent is er een theeschenkerij
op het gezellige verandateras aan de vijver. Bij de koffie en (rhododendron) thee serveren wij een feestelijk stuk taart. Tijdens uw wandeling door de bloeiende tuin kunt u zich laten vergezellen door een van onze groenmannen. Zij geven u graag uitleg over het ontstaan van het arboretum en laten u ontdekken hoe uniek en gevarieerd de bomenverzameling van notoares Smit is.
Ook dit jaar is er muziek. Het Ensemble ‘Con Pasiones’ geeft op zaterdag 11 mei een middagconcert. Dit betekent licht klassieke muziek volop natuur en romantiek. Op zaterdag 18 mei brengt John Koning met zijn popkoor “Singsation” de tuin tot leven met swingende pop, soul en ballads. Beide optredens zijn gratis en beginnen om half 2.

Jubileumboek

Wegens succes is een tweede oplage verschenen van het jubileumboek 50 Jaar Notoarestoen. Dit naslagwerk over het ontstaan van het arboretum bevat tevens een kleurrijke impressie van de hedendaagse zeldzame exoten in Notoarestoen. Het Jubileumboek 50 jaar Notoarestoen is te bestellen via www.arboretumeenrum.nl en te koop bij Brood & Kado en Klompenmakerij en Schoenmode Van der Meulen, beiden in Eenrum.

Orpheus in Notoarestoen

Wij zijn vereerd opnieuw podium te geven aan muziekvereniging Orpheus. Op maandag 1 juli geeft zij een zomerconcert in het arboretum. Aanvang 19.00 u. Toegang is gratis.

Vijverplannen

Bij uw wandeling door Notoarestoen heeft u wellicht gezien dat een gedeelte van de tuin ‘op de schop’ ligt. Er zijn voorbereidingen getroffen voor de vergroting van de vijver. Een en ander hangt samen met de weersomstandigheden en conditie van de grond. Immers alleen op een bodem die droog genoeg is kan met zwaar materieel gewerkt worden. Wij houden u graag op de hoogte over het verloop van de werkzaamheden.

Ga naar het nieuwsbrieven archief voor de volledige nieuwsbrief

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur Stichting Arboretum Notoarestoen Eenrum

Jan Smit, Jan Hink, Janneke Meinardi, Martin Spiljart, Bert Wemmenhove, Marjolein Akse

Hebt u vragen mail deze gerust naar info@arboretumeenrum.nl of stel uw vraag via het vragenformulier op de site. Bellen mag ook: 0595-492058. 

 

Geplaatst in Uncategorized.