Zondags Boomplantmoment voor twee trouwe vrijwilligers

Tijdens de Geuren en Kleurendagen was er op zondag 22 mei een klein feestje in de tuin. ’s Middags om half 4 werden Paul Datema en Piet Jansen in het zonnetje gezet omdat zij beiden al vele jaren als vrijwilliger actief zijn voor het arboretum. En dat niet alleen op de vaste werkochtenden, ook door de weeks wordt menig klusje geklaard.

Twee door onze groenman Martin speciaal voor deze plechtigheid gereserveerde bomen: de Magnolia ‘Heaven Scent’ (ook wel beverboom genoemd) en de Frangula alnus ‘Asplenifolia’ (smalbladige vuilboom) mochten door Paul en Piet worden geplant.

De twee vrijwilligers lieten zich niet storen door een pittig regenbuitje toen zij, omringd door familie en belangstellenden, hun bomen in de grond zetten.

Jan Smit memoreerde in zijn toespraak de trouw van beide vrijwilligers, voortkomend uit hun plezier voor het tuinieren, maar ook uit liefde voor de Notoarestoen. Paul is een vrijwilliger van het eerste uur. Bij de eerste vrijwilligersdag in oktober 1968 waarbij de windsingel is gepoot was hij ook van de partij. Daarna was hij twee keer aanwezig bij het wieden van de seradella die als groenbemester in het middengedeelte was gezaaid. Verder werd ook het werk van de andere vrijwilligers genoemd. Feiten die vertrouwen geven voor de toekomst van het arboretum.

Na afloop was er voor allen een gezellige afsluiting in het tuinhuis met een hapje en een drankje.

Geplaatst in Uncategorized.