Klimaatexpositie

De klimaatexpositie In Notoarestoen laat zien wat de effecten van de klimaatverandering zijn op de natuur. De expositie inspireert tot milieubewust leven: met groene oplossingen, tips en inspirerende citaten die tot nadenken stemmen.

“Met doorzettingsvermogen, durf en wil kunnen wij onze mooie planeet behouden en onze (klein)kinderen een leefbare toekomst bieden”

is de boodschap in Notoarestoen. Het motto van de expositie is dan ook:

“Als je écht iets wilt, kan je het ook”.

Notoarestoen bewijst wat je met toewijding en passie kunt bereiken. Notaris Smit ging in 1968, ondanks de scepsis van plantenkenners, de uitdaging aan om exotische planten te laten gedijen op de stugge Groningse klei. De tuin van vandaag bewijst wat met gepassioneerde inzet kan worden gerealiseerd: een uniek paradijsje op het weidse ‘Grunniger laand’.

Het tuinhuis in Notoarestoen is voorzien van zonnepanelen, een milieuvriendelijk toiletsysteem en gemaakt van duurzaam larikshout. Voor de inrichting is vooral gebruik gemaakt van tweedehands meubels en materiaal.

Het duurzame project Zon in ’t Groen is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van Essent, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Groningen, Rabobank West Groningen, Waterschap Noorderzijlvest, Buro Klaas Huizenga, Hiemstra Houtbouw en Jongeneel Houthandel. Verder hebben meerdere organisaties, fotografen en particulieren belangeloos meegewerkt.

Groene_Zuil___feb_2009_001

Voor bedrijven & organisaties: Groene Inspiratie Zuil

klimaatexpostie_Notoarestoen_1

klimaatexpostie_Notoarestoen_0